Filter kategorij

kako okrepiti nohte

Kako okrepiti nohte?

Dobro oskrbovane in urejene roke so ponos vsake ženske – zato bi mnogi dali bogastvo za preizkušene načine, kako imeti močnejše nohte. Imamo dobre novice – lepi, močni in zdravi nohti so vam na dosegu roke! Tu je nekaj nasvetov, kako rešiti tudi močno poškodovano nohtno ploščo.

Nekateri imamo mehke in občutljive nohte že od rojstva, drugi so dobili gensko loterijo in se ponašajo s trdnimi in močnimi nohti. Vendar se lahko celo pri njih začasno poslabša stanje plošče. Zakaj?

Vzroki za šibke nohte

Mehanske poškodbe, npr. Po večkratnem podaljšanju nohtov ali nepravilnem odstranjevanju gel lak manikure, pa tudi pretirana uporaba rokavic med različnimi opravili pogosto privedejo do poslabšanja nohtne plošče. Nekateri se borimo s tako imenovano problematično ploščo (npr. Kot posledica hormonskih sprememb), zgodi pa se tudi, da je slabo stanje nohtov povezano s prehranskimi napakami.

Ojačajte se od znotraj

Ker lasje in nohti odražajo zdravstveno stanje, je vredno pogledati naš jedilnik – ne sme mu manjkati beljakovin, vitaminov A, E in B ter mineralov (cink, baker in silicij). Ne pozabite, da ne smete preskočiti pustega mesa, rib, jajc, polnozrnatega kruha in testenin ter zelenjave (brokoli, zelena solata, peteršilj in še posebej korenje, ki je bogato z vitaminom A). Uživati ​​moramo tudi veliko sadja, pa tudi oreščke in semena (npr. Bučna ali sončnična).

Naravni načini za ojačane in trdne nohte

Po večkratnem podaljševanju nohtov in manikiri je vredno okrepiti nohte z zakladi iz narave – SPA izdelki za roke ne zagotavljajo samo regeneracije nohtov, temveč so tudi losjon za dušo. Indigovo arganovo olje vsebuje nenasičene maščobne kisline, zato krepi nohtno ploščo. Ponuja čudovito dišavo z notami pomaranč, mandarin in sandalovine, ki vzbujajo počitniško razpoloženje. Zahvaljujoč svoji priročni obliki razpršila je olje zelo enostavno nanesti in se hitro vpije. Karitejevo maslo pa pospešuje rast nohtov, odpravlja neravnine plošče in globoko obnavlja. Učinki zdravljenja se bodo okrepili z uporabo  Indigo protein seruma- ekskluziven izdelek, ki regenerira in nahrani nohte, poleg tega pa pomirja in vlaži suho obnohtno kožico.

 

Obleka za nohtno ploščo- profesionalne baze

Če je škoda na nohtih resna, naravne metode morda ne bodo zadostne. Na srečo lahko dobro izbrana baza dela čudeže. Naša prodajna uspešnica – proteinska baza izboljša stanje nohtov; krepi, ščiti in preprečuje cepljenje plošče ter odpravlja morebitne znake poškodb (zato zlomljen noht ne pomeni več nujna uporabe pilice!) Protein Base Removable je zadnje upanje za tiste, ki imamo problematične nohte (npr. S konkavno ploščo), pa tudi za tiste, ki nismo uspeli dobiti želene dolžine nohtov. Beljakovinska baza ne samo izboljša njihovo stanje do te mere, da jih lahko končno pustite da zrastejo, ampak tudi (zahvaljujoč skrbno izbrani konsistenci) omogoča podaljšanje nohtov do 3 mm.

Tisti, ki ne potrebujete  tako intenzivnega delovanja, vendar bi želeli dobiti nežno barvo, vam bodo všeč mineralne baze Indigo . Na voljo so v 6 hladnih odtenkih roza in dveh svetlečih različicah – če vam je všeč naravni učinek, boste zagotovo cenili to hitro obliko oblikovanja nohtov, ne da bi morali uporabiti nadlak.

Ne glede na razlog za oslabitev nohtne plošče nam bodo v večini primerov zgoraj omenjene metode zagotovile lepe in močne nohte. V večini primerov – ker v redkih primerih poslabšanje stanja nohtov lahko kaže na bolezen, v tem primeru je treba obiskati zdravnika.