Filter kategorij

primerji

Primer – čemu služi in kako ga uporabiti?

Primer za nohte je ena najpomembnejših snovi, ki vpliva na dolgo obstojnost gelov, gel-lakov in akrilnih nohtov. Odstrani maščobo in spremeni pH nohta, kar poveča oprijem izdelka. Preprečuje zračne mehurčke in pomaga bazi da se prilepi na problematično nohtno ploščo.

Obstajata dve vrsti temeljnih primerjev – Acid Primer in Acid Free Primer. Kaj je razlika? Kako in kdaj uporabiti katerega?

Acid-Free Primer

Primer brez kislin se uporablja za povečanje oprijema nohtne plošče. V večini primerov se odlično obnese, če stranka nima problematične nohtne plošče. Primer nima vonja in nežno ima nežno formulo, ki ne peče in draži. Je varen za nohte in jih ne bo poškodoval. Po nanosu ne izhlapi in na nohtih ne pusti lepljivih sloj.

Acid Primer

Acid Primer je snov za posebne naloge. Po njem bi morali poseči, ko delate s problematično nohtno ploščo, na kateri se manikura ponavadi dvigne in odkruši. To se lahko zgodi, ko ima stranka težave s hormoni ali hiperhidrozo. Acid Primer bi moral težavo rešiti. Je močnejša snov, ki se prilepi na nohtno ploščo. Vedno ga nanašamo, le po sredini nohta. Če je območje obnohtne kožice občutljivo, lahko Acid Primer ustvari pekoč občutek.

Kako uporabljati Primer?

  1. Pripravite nohtno ploščo kot vedno
  2. Razmastite ga s Cleanerjem
  3. Odcedite čopič in nanesite Primer na naravno nohtno ploščo in se izogibajte, nanosu na obnohtno kožico.

Acid Free Primer – nanesite tanek sloj, tako kot lak. Počakajte 40-60 sekund, da se posuši. Ta premaz ne bo popolnoma izhlapel, zato na nohtih pusti lepljiv ostanek.

Acid Primer – na nohtu dajte 1-2 majhni piki. Na nohtni plošči bi se moral razširiti sam. Počakajte, da popolnoma izhlapi.

  1. Nanesite podlago za gel-lak, gel ali akril.

Nasveti:

  • Izberite Primer glede na stanje nohtne plošče. Obstaja prepričanje, da bi morali z akrilno metodo uporabljati kislinski primer. Ni res, ker bi se na običajnih nohtnih ploščah moral akril držati tudi z Acid Free Primerjem.
  • Če polnite preraščen gel ali akril, morate Primer nanesti samo na naravno nohtno ploščo.
  • Ne pozabite zapreti pokrovčka na steklenici, ker bo Primer izhlapel in izgubil svoje lastnosti.

Če ste noseči in vas skrbi uporaba kislinskega primerja, svetujemo, da se obrnete na svojega zdravnika.