Filter kategorij

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje:
KR COSMETICS D.O.O. (Indigo Nails Lab Slovenija)
Obrtna ulica 11
6310 Izola (v nadaljevanju ponudnik)
Za spletne trgovine www.indigo-nails.si

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Ur. l. RS št. 98/2004 in Ur. l. RS 126/2007), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Ur. l. RS 61/2006) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo KR COSMETICS D.O.O. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih in prodaji preko spletne trgovine urejata s temi splošnimi pogoji.
Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene zunaj njegove poklicne in pridobitne dejavnosti.
Kupec s registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej spletni in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh spletnih straneh. Indigo nohti Slovenija in kupec medsebojne obveznosti urejata s tem splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Registrirani uporabniki

Vsak registriran uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojen podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
Registrirani uporabniki lahko:
Kupujejo v spletni trgovini www.indigo-nails.si in so deležni drugih ugodnosti, ki so navedene na spletni strani www.indigo-nails.si

Cene v spletni trgovini

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila za posamezne nakupe pa veljajo cene v trenutku oddaje naročila.
Prodajna pogodba (med kupcem in ponudnikom) je sklenjena, ko kupec plača znesek naročenega blaga, po računu (predračunu) na naš račun odprt pri NLB d.d. Številka računa: SI56 0284 3026 3512 126 Swift: LJBASI2X

Pri nakupu veljajo cene objavljene na spletni strani podjetja Indigo Nails Lab Slovenija, KR COSMETICS D.O.O.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla oz. poskušal najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi/promociji/znižanju in se lahko med seboj razlikujejo.
Imetniki vrednostih kod ob registraciji vnesejo tudi kodo izpisano na vavčerju, kar prinaša ob nakupu ugodnosti navedene v komunikacijskih sporočilih. Popust ne velja za artikle ki so že označeni kot »znižani«. Popusti sem med seboj ne seštevajo, v enem naročilu lahko uporabite le eno vrednostno kodo.

Postopek nakupa

Uporabnik v spletni trgovini kupuje s pritiskom na gumb DODAJ V KOŠARICO. Ko zaključi z dodajanjem artiklov v košarico, pritisne gumb NA BLAGAJNO, izbere način plačila, pregleda, po potrebi dopolni ali popravi in potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena, ko uporabnik potrdi naročilo in se mu po elektronski pošti posreduje potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. Potrditev naročila pomeni, da je uporabnik seznanjen s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, kateri so tu navedeni in da sprejema pogoje nakupa. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku, sklene pa se lahko po elektronski pošti ali preko spletne trgovine www.indigo-nails.si pogodba bo shranjena v pisni in elektronski obliki na sedežu podjetja www.indigo-nails.si. Uporabnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na info@indigo-nails.si

Darilni bon

Možnost nakupa darilnega bona opravite v naši spletni trgovini www.indigo-nais.si.

Prodajalec KR Cosmetics d.o.o. po prejetem plačilu na račun izda E- darilni bon v elektronski obliki (kupec prejme e-bon na mail). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo katero izničimo po porabi bona. Pogoji poslovanja za prodajo darilnega bona veljajo kot za nakup drugih izdelkov. Plačilo darilnega bona je potrebno opraviti po bančnem nakazilu.

Znesek darilnega bona vpišete sami. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecov od dneva nakupa. Darilni bon ni mogoče zamenjati za gotovino. Bon je potrebno unovčiti v celoti

V primeru da bon kupujete fizično v naši trgovini je plačilo lahko gotovinsko ali kartično. Prodajalec je dolžan sprejeti bon kot plačilo za nakup.

V primeru, da se odločite za nakup višje vrednosti od zneska na darilnem bonu, morate razliko doplačati. Vrednost nakupa je takrat višja od vrednosti darilnega bona.

Podatki za nakazilo:

KR COSMETICS d.o.o., Obrtna ulica 11, 6310 Izola

TRR: SI56 0284 3026 3512 126

Sklic/referenca: 00 in št.naročila

Koda namena: Plačilo darilnega E-bona

Varnost

Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju Indigo Nails Lab Slovenija, KR COSMETICS D.O.O. odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/200, 113/05, 51/07, 67/07 in 94/97) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredoval tretji osebi. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije za izvedbo in dostavo naročila ter nadaljnjih aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev spletne trgovine ter drugih promocijskih aktivnostim podjetja. Posameznik ima možnost odjave iz baze za obveščanje na naslov info@indigo-nails.si.

Garancija

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancija je možno uveljaviti le ob predložitvi računa.
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.
Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Indigo nohti Slovenija, KR COSMETICS D.O.O.., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Indigo Nohti Slovenija, KR COSMETICS D.O.O. Ne prevzemamo pa odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridružujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec, potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Odgovornost za izdelke

V skladu z uredbo (ES) št. 1223/2009 o kozmetičnih izdelkih vas obveščamo, da je odgovornost za kvaliteto in ustreznost kozmetičnih proizvodov na strani proizvajalca:

Odgovorna oseba za izdelke je:

INDIGO NAILS LAB.
Źelligowskiego 3/5
90-752 Lodź, Poland
www.indigo-nails.com

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@indigo-nails.si ali po klasični pošti na naslov:

Indigo Nails Lab Slovenija
KR COSMETICS D.O.O.
Obrtna ulica 11
6310 Izola

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odstop od pogodbe

Povezava do obrazca za odstop od pogodbe

Priloga 1: OBRAZEC Z INFORMACIJAMI V ZVEZI Z UVELJAVLJANJEM PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. IOP) Pravica do odstopa od pogodbe Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne _ (1). Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje (_(2)_) o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. __(3)__ Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe. Učinki odstopa od pogodbe Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. __(4)__ __(5)__ __(6)__ Navodila za izpolnjevanje: 1. Vstavi se eno od besedil v narekovajih: (a) pri pogodbi o opravljanju storitev ali pogodbi o dobavi vode, plina ali električne energije, če se ti ne prodajajo v omejeni prostornini ali določeni količini, daljinskega ogrevanja ali digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov: »sklenitve pogodbe«; (b) pri prodajni pogodbi: »ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (c) pri pogodbi v zvezi z več kosi blaga, ki jih potrošnik naroči z enim naročilom in so dostavljeni ločeno: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (d) pri pogodbi v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več pošiljk ali kosov: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (e) pri pogodbi za redno dostavo blaga v določenem časovnem obdobju: »ko potrošnik pridobi fizično posest na prvem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«. 2. Vpiše se ime, fizični naslov ter, če je mogoče, telefonsko številko, številko telefaksa in elektronski naslov podjetja. 3. Če podjetje potrošniku ponudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži informacije v zvezi s svojim odstopom od pogodbe na spletnem mestu prodajalca, se vstavi: »Potrošnik lahko elektronsko izpolni in predloži tudi vzorčni odstopni obrazec ali katero koli drugo nedvoumno izjavo na spletni strani prodajalca [vstavi se spletni naslov]. Če se potrošnik odloči za to možnost, podjetje (na primer po elektronski pošti) nemudoma pošlje potrošniku potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.«. Uradni list Republike Slovenije Št. 43 / 13. 6. 2014 / Stran 4717 4. Pri prodajnih pogodbah, pri katerih ob odstopu od pogodbe podjetje ne ponudi lastnega prevzema blaga, se vstavi: »Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.«. 5. Če je potrošnik prejel blago v zvezi s pogodbo: (a) Vstavi se: – »Blago bo prevzelo podjetje.« ali – »Potrošnik blago vrne ali izroči … [po potrebi se vstavi ime in fizični naslov osebe, ki jo je podjetje pooblastilo za prevzem blaga] brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.«; (b) Vstavi se: – »Blago potrošnik vrne na stroške podjetja.« ali – »Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.« ali – če pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, podjetje ne ponudi, da krije stroške vrnitve blaga, in če blaga zaradi njegove narave ni mogoče vrniti na običajen način po pošti: »Neposredne stroške vračila blaga … EUR [vstavi se znesek] nosi potrošnik.«; ali če stroška vračila blaga ni mogoče razumno izračunati vnaprej: »Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Strošek vračila blaga predvidoma ne presega … EUR [vstavi se znesek].« ali – če pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blaga zaradi njegove narave ni mogoče na običajen način vrniti po pošti in je bilo potrošniku dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe: »Podjetje prevzame blago na lastne stroške.«; (c) Vstavi se: »Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.« 6. Pri pogodbah o opravljanju storitev ali pogodbah o dobavi vode, plina ali električne energije, če se ti ne prodajajo v omejeni prostornini ali določeni količini, ali daljinskega ogrevanja se vstavi: »Če potrošnik zahteva, da se izvedba storitev ali dobava vode/plina/električne energije/daljinskega ogrevanja [neustrezno se črta] začne v odstopnem roku, mora podjetju plačati znesek, ki je sorazmeren s storitvami, opravljenimi do trenutka, ko je podjetje obvestil o odstopu od pogodbe, glede na celotni obseg pogodbe.«.