Filter kategorij

Indigo Nails zrak

Zrak v gelu ali gel laku – kako se mu izogniti? Najpogostejše napake!

Zrak v gelu ali gel laku – kako se mu izogniti? Najpogostejše napake!

Od kod prihajajo zračni mehurčki? Kaj storiti, da jih ne bo? Spoznajte najpogostejše vzroke za zračne mehurčke in se naučite, kako se jim izogniti.

Dvigovanje produkta je tema, ki teži tako stiliste kot njihove stranke, pa tudi ustvarjalce produktov. Teme zračnih mehurčkov bi se radi znebili enkrat za vselej – življenje bi bilo potem veliko lažje ?. Na poti do njihove odprave pa je potrebno ustrezno znanje. Bolje kot poznamo izdelek, bolje poznamo tehniko, manjša je verjetnost zračnih mehurčkov. V epizodi na  YouTube kanalu Indigo nails Polska si poglejte kako dolgoletna inštruktorica in večkratna dobitnica medalj v oblikovanju nohtov Klaudia Kawińska pojasnjuje vzroke za nastanek zračnih mehurčkov in svetuje, kako se izogniti najpogostejšim napakam.

 1. Nepravilna priprava nohtov- nenatančno odstranjevanje odmrle kože

Z nanosom katerega koli izdelka na kožico na nohtni plošči ste lahko prepričani, da se bo produkt tam dvignil-nastal bo zračni žepek. Zato pred nanosom izdelka ne pozabite temeljito očistiti obnohtno kožico in noht.

 • Nohtno ploščo pripravimo z nastavkom št. 9.
 • Kožico potisnemo nazaj in odstranimo kožico, ki se je zalepila na nohtno ploščo.
 • Če želite odstraniti vso odmrlo kožico jo moramo potisniti navzgor in jo med delom z nastavkom odstranjujemo na levo in desno stran. Na ta način lahko dosežemo ne le tisto ki jo vidimo temveč tudi tisto ki je skrita pod kožico.
 • delamo milimeter po milimetru in ne skačemo z nastavkom, da ne izpustimo nobenega mesta.
 • Če se je kožica prilepila na nohtno ploščo, pomeni, da je še vedno pod notno gubo. Pod materialom, ki bo nameščen nanj bo 100% nastal zračni mehurček. Kutikula mora biti vedno ločena od površine nohta. To zagotavlja, da se material ne bo prijel kožice in zrak ne bo prišel spodaj.
 • Kožico odstranjujemo dokončno šele po uporabi pilice in buferja. Na ta način zmanjšamo tveganje da bomo preveč zarezali/poškodovali stranko.
 1. Nenatančno zmatirana površina.

Čeprav se nam bufiranje morda ne zdi znanstvena fantastika, je nepravilno matirana nohtna plošča tudi eden najpogostejših vzrokov za zračne žepke.

 • Da ima material boljšo oprimeljivost na rahlo zmatiramo površino, z bufferem se nežno znebimo zgornje plasti materiala od prejšnjega oblikovanja.
 • Pomembno ni samo, kako matiramo, ampak tudi s čim. Indigo ponuja izbiro med tremi buferji: 100/180, 180/220 in 220/280. Ne pozabite, da je zadnja primerna samo za pripravo nohtne plošče za tradicionalne navadne lake. V primeru gel laka in gela uporabljamo nižjo granulacijo.
 • Izbira ustrezne granulacije buferja je odvisna od nohtov stranke. Za nekatere stranke bo ok granulacija 100, za druge pa 220. Če se kljub temeljitemu matiranju stranka k nam vrne z zračnimi mehurčki, izberemo nižjo granulacijo. Opozorilo! Še vedno govorimo samo o buferjih. Za matiranje naravne nohtne plošče ne uporabljamo pilic.
 • Oblikujemo noht. Prepričajte se, da se prosti rob ne zatika.
 • Odstranimo prah iz površine s čopičom. Ker vemo, da ne bomo več uporabljali pilice ali buferja, dokončamo odstranjevanje obnohtne kožice.
 1. Neustrezno izbran cleaner

Čas je, da površino razmastite s cleanerjem, katerega pravilna izbira je naslednji korak pri oblikovanju brez zračnih mehurčkov.

Indigo ponuja 3 cleanerje, vsak z različnimi funkcijami.

 • Vijolični Cleaner se uporablja za razmaščevanje naravne nohtne plošče, na katero nanesemo primer, podlago in nadaljnje sloje stajlinga.
 • Wipe Off se uporablja za odstranjevanje disperzijske plasti iz površine, na primer pred piljenjem ali poslikavo.
 • Claener Supershine se uporablja za razmaščevanje in sijaj pri končnem sloju ter za vlaženje obnohtne kožice.
 • Pogosta napaka je uporaba Wipe Off cleanerja namesto vijoličnega Clenaerja. Ta dva izdelka pa delujejo povsem drugače. Po brisanju z vijoličnim Cleanerjem nohtna plošča postane nekoliko mat. Vsebuje sestavine, ki topijo maščobe in črpajo vodo iz površine nohtov. Na tako pripravljeni nohtni plošči lahko naredimo dolgoobstojno stializacijo.
 • Cleaner Wipe Off, za razliko od vijoličnega Cleanerja, ne pušča značilnega belega       ‘filma’. Razmasti, vendar ne odstrani vlage s površine nohtov.
 • Vijolični Cleaner ni najcenejši – ravno zaradi svoje zanesljivosti pri pripravi nohtne plošče za oblikovanje. Za zmanjšanje njegove porabe lahko razmastimo ploščo z Wipe Off cleanerjem in tik pred nanosom primerja s čopičem nanesemo vijolični cleaner. Na voljo je tudi v majhnih embalažah.
 1. Napačno izbran primer

Ponujamo 2 različna primerja. Kako se razlikujeta?

 • Acid Free Primer je brez kislin in je zasnovan tako, da ustvari plast dvostranskega traku, na katerega se bo prijel nasledni sloj-npr. Protein Base. Pred nanosom čopič odcedite, da na nohte ne nanesete preveč izdelka. Primer naneste tako kot navadni lak-po celotni dolžini nohtne plošče ali – v primeru refilla – samo na površino naravnega nohta. Ne čakamo, da izdelek izhlapi. Primer brez kisline pušča lepljivo, sijočo plast.
 • Kislinski primer je bolj agresiven. Deluje kot brusni papir, na površini nohta pa pušča mikroskopske vogale. Ustvari fizikalno-kemijski oprijem med prevleko vgrajenega nohta in naravno ploščo.

Opozorilo! Glavna sestavina Acid primerja je metakrilna kislina – je snov, ki deluje na povrhnjico. Zato ga nanašamo v minimalni količini, samo na sredino nohta tako, da se ne dotaknemo obnohtne kožice. Po nanosu počakajte približno pol minute, da Primer popolnoma izhlapi.

Indikacija za uporabo kislinskega primerja je običajno prekomerno potenje rok ali hormonske težave.

 1. Poplavljena obnohtna kožica

Če med nanašanjem izdelkov, produkt nanesemo preblizu obnohtne kožice, smo lahko prepričani, da se bodo zračni mehurčki pojavili po tednu dni oblikovanja. Ne gre samo za estetiko in obstojnost manikure – kroženje zraka je idealen kraj za razvoj zelenih bakterij. Zaupajte nam, da je bolje nohte pobarvati 1 mm nižje kot pa s produktom zaliti obnohtno kožico.

 • Pri nanašanju proteinske baze najprej namažite celoten noht in ga zapečemo. Šele v naslednji plasti lahko dodamo več produkta da zgradimo c linijo ali podaljšamo noht. Izdelka nikoli ne nanašamo na predebelo – več plasti Protein baze se veliko bolje drži naravne plošče.
 • V poletnih mesecih se večina gel izdelkov zaradi visoke temperature redči, zato bodite še posebej previdni.
 • Barvo nanesite na ¾ plošče, razporedite jo po celotni dolžini in nežno potisnite s čopičem. Če se dotaknemo obnohtne kožice, jo moramo očistiti z potiskačem ali leseno palčko. Če pa smo kožico preveč preplavili ali imamo opravka s temni odtenki, očistite celoten noht z bombažno blazinico, namočeno v Wipe Off ali vijolični Cleaner in znova nanesite barvo.
 • Eden od načinov za popolen nanos barve je da gremo čisto do kožice samo z 2. plastjo laka. Količina izdelka, potrebna za popolno pokritost na tako majhni površini je majhna. Bolje manj kot preveč
 • Pri nanašanju Tip Top naj bo na čopiču manj izdelka kot pri nanosu podlage ali barve. Tip Top je tanjši od protein base in se bo hitreje razširil po nohtni plošči.
 1. Med refilom puščamo zračne mehurčke.

V primeru obnove nohtov je prvi korak izenačitev med naravnim nohtom in nanesenim produktom. Odstranimo tudi ves obstoječi zrak. Če na novo nanesemo produkt na najmanjši zračni mehurček, se bo ta povečal in ustvaril idealen prostor za razvoj mikroorganizmov.

 • Delamo z pilico granulacije 180. Nohtom damo končno obliko.
 • Ko z pilico odstranimo nepotreben produkt, zgladimo nohte z buferjem 180/220 in nadaljujemo z odstranjevanjem kožice – tako kot smo zapisali v prvi točki.
 1. Refil ali produkt ki ga je treba popolnoma odstraniti ni narediti na novo.

Med refilom je naša naloga odstraniti del starega produkta in sami se moramo presoditi, kateri del izdelka odstranimo in kaj lahko pustimo.

 • Produkt vsakič opazujemo. Če je spremenil strukturo, je znak, da se je produkt postaral in ga je treba popolnoma odstraniti in ponovno nanesti. Popolnoma enako se zgodi, ko začne naš izdelek spreminjati barvo iz prozorne v rahlo mlečno- masa na prostem robu stara približno 10-12 tednov in lahko spreminja svoje prvotne lastnosti.
 • Če naredimo refil na produktu, ki ni več primeren za nošenje se bodo na oblikovanju pojavili zračni mehurčki. Tokrat ne pri obnohtni kožici, ampak pri prostem robu.
 1. Valoviti nohti

Pri takih nohtih je potrebno pogostejše menjavanje manikure.

 • Vogali prostega roba se močneje zvijejo. Na tej točki se lahko produkt odlepi in ustvari zračne žepe. Ne pozabite preveriti, med vsakim obiskom stranke- če opazite, da se naravni noht začne preveč vihati spodaj, ga popilite. Tako se boste izognili vdoru zraka.

Med ponovnio rastjo takih nohtov se vsa napetost kopiči na območju stress točke in tu lahko pride do zajemanja zraka. V tem primeru je najbolje, da se odločite za krajše nohte. Prvič – iz estetskih razlogov, drugič – ravno zaradi nevarnosti zračnih žepov. Noben hibridni izdelek ne more obdržati takšne preobremenitve na področju stresa. Če stranka sanja o daljših nohtih in ji naravna nohtna plošča zraste navzdol, je najbolje, da ji naravne nohte skrajšate in nato podaljšate z izdelkom, močnejšim od gellaka, torej gelom ali akrilom